Via de website om de app te beheren kunnen er CSV bestanden gedownload worden. Dit zijn bestanden die de gegevens bevatten en gemakkelijk geopend kunnen worden in bijvoorbeeld Microsoft Excel of Open Office. CSV bestanden zijn vanuit deze programma's te importeren en de gegevens worden dan netjes in kolommen geplaatst.

Via de 'downloads' pagina op www.vrijwilligerapp.nl/beheren kan er een Excel bestand gedownload worden. Dit is een leeg bestand maar al geschikt gemaakt om CSV bestanden gemakkelijk te importeren. Dit bestand kan op de volgende manier gebruikt worden.

• download een csv bestand en sla dit bestand op, bijvoorbeeld op het bureublad
  • download nu het excel bestand en open het
  • klik met een rechtermuisklik op veld A2
  • kies voor de optie 'gegevens vernieuwen'
  • kies voor het gewenste CSV bestand
  • de gegevens worden netjes en in de juiste kolommen weergegeven